11/18/2011

Pedikyyri

Tämänpäiväinen postaus käsittelee jalkojen hoitoa, mielestäni erittäin tärkeää juttua. Jalkoja pitää huomioida, kannattelevathan ne meidän ruhojamme mukisematta (*köh...) päivästä päivään!

Olen aina ollut sen verran kiinnostunut pedikyyreistä, että olen rasvaillut jalkojani silloin tällöin. Varvaslakkaa minulla on aina, mutta en ole sen kummemmin huolehtinut kynsihauhojen siisteydestä. Olen vaan vetänyt lakat suoraan kynnelle kasvaneiden nauhojen päälle (!!!). Ihme juttu, eritoten koska olen niin tarkka käsieni huollosta!

Lopulta sain itseni revittyä pedikyyrien maailmaan. Ja se vei mukanaan! Nykyään rasvaan jalkani päivittäin & lisään kynsinauhaöljyä, lakanvaihtojen yhteydessä öljyän myös itse kynnet, ja teen säännöllisin väliajoin kunnon pedikyyrin kuorintoineen jalkakylpyineen.

Tein siis kuvasarjan siitä, miten meikäläinen huoltaa jalkansa! Monen jalat riutuvat nyt kesäkauden loputtua sukkien sisällän ihan kuivina ja hikisinä koppuroina täynnä kovettumia... Jalkoja tuleekin hoitaa myös talvella, jotta kesäkauden (sekä varvassandaalien) lähestyessä sinun ei tarvitse panikoida karseiden jalkojen takia. Sukkia kun ei laiteta sinne rannalle!


Huom. Kuvat ovat vähän niin ja näin, koska yritin varjella järjestelmäkameraa roiskeilta, rasvatuilta käsiltä tms. eli otin suuren osan kuvista vain toisella kädelläni.

Kaikki tässä esiintyvät vinkin perustuvat omiin huomioihini ja kokemuksiini, mutta voit kehittää ideoita kommentoimalla! 


Oletko valmis?

Tarvitset:

 Kuvassa näkyy siis lähes koko välinearmeija. Seuraavaksi esittelen tarvikkeet pikkukuvissa.



 Kynsilakanpoistoaine, vanulappuja, kynsi- ja kynsinauhaöljy/voide, jalkaraspi (mieti tarvitsetko), kynsiharja, varpaanerottimet (jos aiot lakata)





 Kuorintatökötti (kuvassa Tupperwaren kipossa), buffer, viila, taikaviila/3-in-1-viila (kuvassa kolme kappaletta), kynsinauhatikkuja

 Haluamaasi kevyttä jalkavoidetta (kuvassa vain esimerkkejä), jalkakylpysuolaa




(ei isossa kuvassa) lasiviila (jos et halua käyttää paperiviilaa), paksumpi jalkavoide, pyyhe


LISÄKSI tarvitset maljan ja haltessasi kynsinauhasakset/veitsen.



Aloitetaan!

-------


1.
Lähtötilanne. Poista vanha kynsilakka. Pese jalat saippuan kanssa.

Jalat ja varpaankynnet ovat kauheassa kunnossa.





--------

2.

Tästä vaiheesta ei ole kuvaa, mutta käsittele halutessasi kynnen pinta taikaviilalla. Tästä en ole kyllä niin varma, koska kynnet buffataan kohta...



------

3.

Buffaa kynsien pinta kevyesti.


Lyhennä kynnet viilaamalla.


-----------
4.

Aika valmistaa jalkakylpy!

Minä käytän jalkakylpyyn itse sekoittelemaani merisuola-kaneliseosta. Teen sitä kerralla maustepurkillisen (yläkuvassa), josta on helppo tehdä kylpy aina kun huvittaa. Merisuola desinfioi ja raikastaa jalkoja, ja kaneli vaan tuoksuu niin hyvältä! Voit laittaa kylpyyn mukaan vaikkapa pari tippaa eteerisiä tuoksuöljyjä. Sitruunaviipaleita käytän myös joskus.

Veden tule olla niin kuumaa kun jalkasi kestävät. Uita jalkoja kylvyssä 15 min. tai kunnes vesi on jäähtynyt.
Aika kaamean näköistä...


Vettä tarvitsee olla vain nilkkoihin asti.
-------

5.

Puhdista kynnenaluset alustavasti kynsiharjalla.


--------

6.


Kevennä mahdollisia kovettumia varovaisesti jalkaraspilla. Raspilla ei saa poistaa koko kovettumaa, loput kuoritaan kuorintavoiteen avulla. Muuten voit vahingoittaa jalkasi ihoa! Liika raspin käyttö lisää kovettumia, joten oletankin että käytät raspia vain ensimmäisissä pedikyyreissä ja lisäät aina jalkavoiteen!




----

7.

Nosta jalat vedestä ja kuivaa.


----------

8.

Huolla pehmenneet kynsinauhat kuntoon appelsiinipuutikuilla ja kynsinauhaveitsellä.
Kynsinauhaveitsen kanssa sama juttu kuin jalkaraspin, eli vain väliaikaiseen käyttöön + kunnon kosteutus päälle! Monesti varpaiden kynsinauhat ovat kuitenkin niin huonossa kunnossa, että taaksetyöntelyn jälkeen joka puolella roikkuu riekaleita, jotka on hyvä poistaa jollain työkalulla.

Puhdista samalla mahd. kynsien alla oleva lika appelsiinipuutikuilla.




-------

9.

Kuorinnan aika!
Kuorinnan takoitus on poistaa kuolleet ihosolukot.
Käytä joko valmista kaupan kuorintavoidetta, tai tee kuorintatökötti KaniFanin tapaan: Sekoita rypsiöljyä ja sokeria sopivassa suhteessa. On makuasia, tykkääkö tuhdista vai litkummasa kuorinnasta, Minä tykkään tuhdista, kuvassa näkyy jotenkin minkäpaksuista se on. Samaa kuorintaa voi käyttää myös käsille, jonne minä laitankin aina ylijäämät.
Laita kuorintaa jaloille runsaasti ja hiero.







----

10.

Huuhtele ja kuivaa jalat.


----------

11.


Aika rasvata jalat. Esittelen tässä kolme jalka/käsivoidetta. Käsivoiteet sopivat myös jaloille.
Käytän tässä Vaselinen, ACOn ja Neutrogenan voiteita. Kaikki käyvät hyvin. Vaseline imeityy nopeiten, Neutrogenaa ei tarvitse laittaa paljoa ja ACO on tuhdeinta (joka ei imeydy ikinä!). Näitä on hauska mixata :D
Lisään myös kevyempää kynsivoidetta.

Ylhäältä alas: Vaseline, Neutrogena, ACO.


Nyt kannattaa katsoa joku leffa, jotta voiteet imeytyvät.

----
12.

Tämä kannattaa tehdä yötä vasten, koska imeytyminen kestää kauan (varaudu lakanoiden vaihtoon). Eli nyt laitetaan tuhdimmat kosteutustuotteet. Tämä vaihe pitää toistaa aina, jos käytät jalkaraspia tai kynsinauhaveistä, jotteivat kovettumat tai paksut kynsinauhat uusiudu. Minä käytin Helosania ja vanhaa kunnon rypsiöljyä. Hiero voidetta erityisesti niille kohdille, joilla on tapana kovettua.




------------



Valmista!


------------


Kynnet kannattaa lakata vasta seuraavana päivänä, koska kylvyssä vettä imeneitten kynsien päälle ei kannata laittaa lakkaa (saatikaan geelausta!). Lisäksi joutuisit pyyyhkimäät kosteutettujen, rasvattujen kynsiesi pinnan lakanpoistoaineella, jolloin työsi menisi hukkaan. Jos kyntesi olivat todella kuivat, kannattaa pitää pieni tauko lakkauksesta ja laittaa kynsiöljyä päivittäin.


Oliko ohjeista apua / vinkkejä? Entä kuka muu on kiinnostunut jalkojensa hoidosta?





//KaniFani



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti